Празничен плодов пунш
Необходими продукти
- • 500 мл вода
- • 750 г захар
- • 1.5 л портокалов сок
- • 250 г ягоди
- • 500 мл сок от ананас (компот от ананас или кайсии)
- • 1 л ледено изстудена вода
- • лимони и портокали на резенчета
- • 2 л пелин
- • ледени кубчета
- • ментови листа за украса на чашите
Начин на приготвяне
Захарта се разтваря във водата на слаб огън, след това топлината се увеличава и сиропът се вари 5 минути, като се обира пяната. Изстудява се. В деня, в който ще се употребява, се добавят всички съставки с изключение на пелинът. Пелинът, добре изстуден, се размесва при сервирането.
Продуктите са за около 35 чаши.
Продуктите са за около 35 чаши.
Рецептата е добавена от 0896881983 на 9 Ноември 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 4 xevi | Може би ще се получи добре и с водка - но няма да е тази рецепта. Пелинът не е толкова силно алкохолен, а и добавя аромат към напитката. | 2 Юни 2009 |
# 3 Eve | Защо 2 литра пелин? Не е ли много и не става ли хубаво и с водка? | 27 Май 2009 |
# 2 0896881983 [Автор на рецептата] | Прясно изцеден - вкусът е невероятен. | 9 Ное 2008 |
# 1 sve_georgieva | Портокаловия сок прясно изцеден ли трябва да бъде или натурален? | 9 Ное 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.